Kidical Mass Antwerpen 2019

Kidical Mass – voor een kindvriendelijke fietsomgeving: een plezante fietstocht door de stad met zoveel mogelijk kinderen met hun ouders. Andere fietsers zijn meer dan welkom!

WAAR EN WANEER

vrijdag 30 augustus

17:45 ► The Hangover Bar op het Theaterplein
18:10 ► Startspeech door woordvoerder Nathan.
18:15 ► Voeten op de pedalen en gaan!
19:00 ► Aankomst.

ANDERE LOCATIES

❖ zaterdag 31.08.2019 ❖

► Tweede Kidical Mass – Aalst, 16u, Werfplein
► Halle, 9u30, station Halle
► Kidical Mass Hasselt 2019 – Hasselt, 15u, Molenpoortplein
► Kidical Mass in Koningshooikt en Lier Lier, 15u, Koningsplein (Koningshooikt)
► Sint-Truiden, 15u, station Sint-Truiden

WAAROM?

Met deze actie wil de Fietsersbond samen met de Critical Mass bij de aanvang van het nieuwe schooljaar de fietsveiligheid voor kinderen in de spotlights plaatsen.

Door in verschillende steden tegelijkertijd met een grote groep kinderen te fietsen richten we de aandacht op de vele kinderen en hun ouders of andere begeleiders die vanaf begin september terug dagelijks naar school fietsen. Die fietstocht verloopt niet altijd in ideale omstandigheden. Onveilige fietsroutes of kruispunten en verkeerschaos aan de schoolpoort zijn de meest gehoorde problemen die fietsers tegenkomen. Er is teveel autoverkeer op fietsroutes, en te weinig ruimte voor de jonge fietser die nog fouten kan maken. Kruispunten die niet conflictvrij zijn, gevaarlijke oversteken, … Voor vele jonge fietsers is dit dagelijkse kost. Hoe kan het dat ouders, grootouders, en andere begeleiders anno 2018 elke dag bepaalde zwarte punten op hun fietsroute moeten vrezen? Dat ze hun kind van 12 nog steeds niet alleen naar school durven laten fietsen?

Deze Kidical Mass is een duidelijke oproep naar beleidsmakers op alle niveaus: de fietsomgeving moet kindvriendelijk(er) zijn. Een fietsomgeving die geschikt is voor kinderen is een goede fietsomgeving voor iedereen. Hopelijk kunnen kinderen elk jaar op een veiligere én fijnere manier naar school fietsen.

WIE ORGANISEERT?

De Kidical Mass is een samenwerking tussen de Fietsersbond en de Critical Masses van Antwerpen, Hasselt, Aalst en Sint-Truiden.

Volg ons live via de app Critical Maps

#CriticalMassAntwerpen

Share on facebook
Share
Share on twitter
Tweet

Critical Mass Antwerpen

Fiets mee op de Critical Mass van ‘t stad. Elke laatste vrijdag van de maand, 18u, Theaterplein. Voor een betere fietsstad voor iedereen!

Recent

Volg Ons